Tökéletes alapozás

Tökéletes alapozás

A tökéletes smink alapja, a tökéletes alapozás.

Fontos, hogy mielőtt elkezdjük az alapozást, készítsük elő a bőrt.

Arc tisztitas1 265x300 Tökéletes alapozás

Tisztítsuk meg a bőrt arclemosó tejjel. Ha az arcbőr nagyon száraz, durva tapintású, akkor le kell radírozni arcradírral, vagy peelinggel. Ezután tonikozni kell a bőrt. Ha szárazabb, érzékenyebb a bőr, akkor érdemes alkoholmentes tonikot használni Végül hidratálni kell a bőrt arckrém segítségével, ezzel megnöveljük az alapozó élettartamát, és védelmet nyújtunk a bőr számára.

Ez a folyamat segít abban, hogy az alapozót szépen, egyenletesen fel lehessen vinni az arcra, és tartósabb legyen.

Fontos, hogy mielőtt elkezdjük az alapozást, kiválasszuk a bőrtípusunknak megfelelő alapozót, és a bőrszínünkhöz leginkább illőt.

Zsíros bőrre: Nem annyira ajánlatos folyékony alapozót használni, mert fényesebbnek fog hatni tőle a bőr, vagy ha folyékonyat is választunk érdemes olyat, ami mattító hatású, olajmentes. Inkább a Krémalapozókat ajánlom, melyek kicsit töményebbek, vagy a 2 in 1 alapozókat, melyek púderrel vannak kombinálva, ami megakadályozza a bőr kifénylését.

Kompakt alapozó

Problémás bőrre: Mindenképpen érdemes töményebb alapozókat használni, melyeknek nagyobb a fedése, szintén a krémalapozókat és a 2 in 1 alapozókat érdemes alkalmazni. A folyékony alapozóknak nem túl nagy a fedőképessége, inkább a bőrhibáktól mentes arcbőrre alkalmazzuk

Érett bőrre: Általában szárazabb, ezért a zsírosabb alapozókat ajánlom, valamint a folyékony állagúakat, a túl tömény alapozókat nem annyira jók, mert vastag lehet, és az apróbb ráncokba, barázdákba megül.

Normál bőrre: Bármilyen alapozó jó lehet. Mivel a normál bőr általában bőrhibáktól mentes, akár használhatunk egy gyenge színezett hidratáló krémet is, melynek nem túl nagy a fedése, de egységes bőrszínt kapunk.

Alapozo szin 240x300 Tökéletes alapozás

Miután kiválasztottuk a számunkra megfelelő alapozó fajtát, el kell találnunk a megfelelő bőrszínt. Ez úgy tudjuk a legkönnyebben megtenni, ha az állcsontunkon nézzük meg a színt. Ha az állcsontra kenünk egy kis csíkot az alapozóból, akkor nyakunkhoz, és arcunkhoz is a legközelebbi árnyalatot tudjuk kiválasztani. Az alapozást végezhetjük ecsettel, vagy vizes szivaccsal. alapozó ecset

Mikor elkezdjük az alapozást a lényeg az, hogy egyenletesen haladjunk, ne pedig össze-vissza.  Fentről lefelé az arc egyik oldala, majd ezután jöhet az arc másik oldala, így nem lesz foltos az alapozás, egyenletes hatást érünk el. Fontos, hogy ne álljunk meg az áll vonalánál, hanem dolgozunk rá picit a nyakra is, így nem lesz maszkhatású, és ha nem sikerült a tökéletes színt eltalálnunk, így tudunk picit csalni.

Miután kész vagy az alapozással, púderezd le az arcot, így nem lesz fényes, nem fog csillogni, és sokkal tartósabb lesz.

Képek forrása: google

A cikkek szerzői jogvédelem alatt állnak! Felhasználásuk kizárólag a tulajdonos hozzájárulásával engedélyezett forrás megjelölésével!

Szólj hozzá! , vagy vissza az oldal tetejére.

Hagyj üzenetet

Powered by WordPress | Best Cell Phone Plans | Thanks to Online Checking Account, High Yield Savings Account and CD Interest Rates