Tanulóm, Makovics Dóra sikerei

Tanulóm, Makovics Dóra sikerei

Nappali sminkDóri, tavaly 2009 őszén kezdett el hozzám járni órákat venni. Két-három alkalom után felvetettem neki az ötletet, hogy novemberben lesz a MOSZI által szervezett sminkverseny, amin el kéne indulna a tanuló mezőnyben. Kevés gondolkodás után, már el is kezdtünk készülni a versenyre. A téma nem volt túl bonyolult, nappali smink. Ám ennek az a nehézsége, hogy olyasvalamit alkoss, ami mégis kicsit kitűnik a többi közül. Kitaláltunk, egy nem túl bonyolult sminket, és arra törekedtünk, hogy minél precízebben meg tudja majd csinálni a versenyen, a rendelkezésére álló 40 perc alatt. Hetekig készültünk a megmérettetésre, és meg is lett az eredménye, ugyanis élete első sminkversenyén sikerült a 2. helyen végeznie.

Innentől kezdve nem volt megállás. A második verseny februárban volt, ahol extravagáns alkalmi smink volt a téma a tanuló mezőnyben. Szintén lázasan ment a készülés. Nem kevés időt, pénzt és energiát rászánva gyakorolt Dóri a versenyre, heti többször jött hozzám felkészülni, hogy tökéletesítsük a sminket, beleférjen az 50 perces versenyidőbe. És a felkészülés meghozta az eredményt, ami nem más volt, mint 1. helyezés.

3 2versionm Tanulóm, Makovics Dóra sikereiA versenyláz azóta is tart. Márciusban Miskolcon tanuló mezőnyben Párizsi éjszaka fantázia smink témában szintén sikerült Dórinak a dobogó legfelső fokára állni, ugyan nappali sminkben csak 4. helyezést ért el, de a többi versenyző helyezése, és a pontok alapján összetett kategóriában (nappali és a fantázia smink együttes eredménye) szintén aranyérmes lett.

A békéscsabai sminkverseny igazi kihívás volt számunkra, a téma tanuló kategóriában Gésa volt. A versenykiírásban az szerepelt, hogy figurális festés kötelező. Nos, mivel ez egy sminkverseny, én azt tanácsoltam Dórinak, hogy inkább a sminkre fektessük a hangsúlyt. Kockázatos volt, mert tudtuk, hogy a többiek biztosan figurális festést fognak alkalmazni, de hát ugye a testfestés és a smink között óriási a különbség. MegáGésa sminklmodtuk a modellre a sminket, de verseny előtt 2 héttel úgy alakult, hogy más modell után kellett kutakodni. Kapva az alkalmon, egy mongol származású modellt választottunk, aki tökéletesen passzolt a témához. Dóri ezüstéremmel tért haza.

Ezennel valószínű véget ért Dóri tanuló kategóriában való versenyzése, szép eredményeinek köszönhetően ideje, hogy a felnőtt kategóriában is megmutassa tehetségét.

Legutóbbi megmérettetése Makány Márta által meghirdetett tehetségkutató pályázat volt, melyre ugyan csak 1 hetet készültünk, mégis sikerült megosztott első helyen végeznie.

Extrém sminkNagyon büszke vagyok rá, hogy ilyen eredményeket sikerült elérnie, ugyanis az ilyen versenyeken rengeteg sminkes méri össze a tudását az ország különbőző városaiból, hogy összemérjék tudásukat.  Örülök, hogy az én tanítványom, és remélem, hogy a közeljövőben is minél több versenyre be fog nevezni, és hasonlóan sikeresen fog szerepelni. Mivel a sminkversenyeken készült sminkek értékelése elég szubjektív, hogy melyik zsűri tagnak mi tetszik változó, így külön öröm a siker. Természetesen, hogy a sminkek szakmailag mennyire vannak kidolgozva, az nem megkérdőjelezhető, de az összhatás, látvány, és a smink ötletessége mindenki számára más és más benyomást kelt. Dóri kitartó, elszánt, nem sajnálja a gyakorlásra az időt és  energiát, a tökéletességre törekszik, és ez valóban mind nagyon fontos ahhoz, hogy valaki jó sminkes szakemberré váljon.

Sminkeket készítette: Makovics Dóra

Szólj hozzá! , vagy vissza az oldal tetejére.

Hagyj üzenetet

Powered by WordPress | Best Cell Phone Plans | Thanks to Online Checking Account, High Yield Savings Account and CD Interest Rates