Sminkecsetek tisztítása

Sminkeszközök tisztítása

Smink készítésénél fontos, hogy mindig tiszta ecseteket használjunk, így sokkal szebben tudunk dolgozni.sminkes ecsetek

Az jó sminkecsetek igazi szőrből készülnek (nyest, kecske, mókus), ezekkel lehet igazán jól dolgozni. Igaz a szőr ecsetek drágábbak, viszont nagyon sokáig használhatóak, nem mennek tönkre egyhamar. Valamint léteznek úgynevezett toray (műszálas) ecsetek. Ezeket általában vizes bázisú sminkanyagokhoz (alapozó, korrektor, testfestékek,rúzs stb.) használjuk, mert nem szívják meg magukat.

A szőr ecseteket lehet 70%-os gyógyszertári alkoholban, vagy sebbenzinben tisztítani, de csak a fejét szabad bele tenni. Kioldódik belőle a festékanyag, fertőtlenít, és hamar elillan, nem kell megvárni, míg megszárad. De a leggyakrabban a meleg vizes samponos kimosást használjuk. Nyomjunk egy kis sampont a tenyerünkbe, forgassuk meg benne az ecset fejét, majd öblítsük le meleg vízzel.  Ezután kicsit kinyomkodjuk ki belőle a felesleges vizet, és törölközőn hagyjuk megszáradni.

A sminkes szivacsokkal ugyan így járunk el. Nem szabad őket nagyon dörzsölni, mert hamar szétmorzsolódik, óvatosan mossuk.

Képek forrása: google

A cikkek szerzői jogvédelem alatt állnak! Felhasználásuk kizárólag a tulajdonos hozzájárulásával engedélyezett forrás megjelölésével!

Szólj hozzá! , vagy vissza az oldal tetejére.

Hagyj üzenetet

Powered by WordPress | Best Cell Phone Plans | Thanks to Online Checking Account, High Yield Savings Account and CD Interest Rates