Mezőtúri sminkverseny – dupla siker

Mezőtúri sminkverseny – dupla siker

Fantázia smink - Sminkes: Réti Dóra2010. augusztus 22-én került megrendezésre a III. Mezőtúri Országos Fodrász verseny, melynek keretein belül, idén először Kozmetikus versenyt is hirdettek. A téma Alíz csodaországban volt, és a kiírás szerint fantázia sminket kellett készíteni. A sminkes versenyszám 13:30-kor kezdődött, így már korán reggel el kezdődött a készülődés, hogy időben leérjünk Mezőtúrra. 7:30-kor kezdtünk modellemmel (Szakács Vivien) a fodrásznál (Vadon Zoli). Egy olyan frizurát ihletett meg Zoli, mely egyik oldalon letisztult, kiemeli az arcot, a másik oldalon pedig nagyon göndör, kissé tupíros, bohókás. 9 óra körül már kész is volt a frizura, és indultunk a versenyre.

Jóval előbb oda értünk, így még volt idő nézni a fodrász versenyt, enni pár falatot. Időközben tanulóm (Makovics Dóra) is megérkezett, aki szintén indult a versenyen tanuló kategóriában. Az ő karaktere a vörös királynő volt, míg én Alíz figuráját választottam. Majd elkezdtük az előkészületeket a versenyre. Masnit került a modell hajába, rózsaszínre festettük a körmét, hogy az egész koncepció összhangban legyen, felkerültek az ékszerek, és végül a ruha, és a cipő is. Előkészítettem a sminkszereket, amikre szükségem volt, beterítő kendőt terítettem modellemre, és már ülhettünk is le a 3-as számú tükör elé, és indult a verseny. 80 perc állt rendelkezésre. Az ember előtte mindig úgy érzi, hogy az adott idő nem elég, és nem fog végezni, de a versenyláz meghozza a gyorsaságot. :) Idő előtt sikerült befejezni a sminket, még volt időm kissé javítgatni, finomítani. Egy színes sminket készítettem, (kék, türkiz, sárga, rózsaszín, fekete, fehér) és mivel már önmagában mutatós volt, úgy döntöttem, hogy csak csillámmal díszítem, nem használtam sem gyöngyöket, sem kristályokat. A ruhát is a smink színeinek megfelelően választottam, mely szintén kék sárga volt. Tanulómmal együtt versenyeztünk, szerencsére ő is belefért az időbe, együtt vártuk izgatottan az eredményt is.

Jó versenyszervezés volt, nem kellett órákat várni az eredményhirdetésre. Hamar lezajlott. Tanulómnak, és nekem is, sikerült 1. helyen végeznünk, így nagyon nagy volt az öröm. Jó élményekkel, és boldogan indultunk haza.

Fantázia smink - Sminkes: Réti DóraNem akarok itt Oscar-díj átadáson elhangzott szövegeket írni, de szeretném megköszönni Vadon Zolinak, a fodrásznak, hogy csak miattam haza utazott Balatonról, és elkészítette hajnalok hajnalán a modellem haját. Modellemnek, Szakács Viviennek, hogy egész nap a haj okozta kissé fájó feje ellenére is mindig mosolygott, és velem izgult, Czinder Timi divattervezőnek, aki ismét nagyon szép ruhát adott kölcsön, és járult hozzá sikeremhez, nővéremnek, Réti Virágnak, aki segítette a verseny előtt is beszerezni és elkészíteni a különböző dolgokat, valamint a verseny napján is. És végül szeretném megköszönni szüleimnek, akik minden egyes versenyemen ott vannak, szurkolnak értem, támogatnak, és akik nélkül nem csinálhatnám azt, amit igazán szeretek.

Sminkek: saját

(A képekre kattintva nagyban megtekinthetők)

Külön köszönet a fotósnak, Szabó Zsuzsinak, aki a versenyen lelkesen készítette a képeket modelljeinkről:)

A nyaklánc ötletet az interneten találtam, nagyon megtetszett, és illet a témához, így elkészítettem egy saját változatot, de az eredeti láncot a következő weboldalon találtam: http://www.meska.hu A készítő Kinga, aki Cseresznyéslány néven szerepel az oldalon.

Egy hozzászólás: “Mezőtúri sminkverseny – dupla siker”

  1. Elza szerint:

    Kedves Dóra!

    Nagy kedvelője vagyok a Cseresznyéslány-ékszereknek,egy blogon megesett kommenttől jutottam el idáig,és csak gratulálni tudok,igazán szép lett a végeredmény,no meg hogy elsők lettetek:)

    A tanuló leányzó Vörös Királynőjéről lehet esetleg képeket látni valahol?

    További sok sikert;)

Hagyj üzenetet

Powered by WordPress | Best Cell Phone Plans | Thanks to Online Checking Account, High Yield Savings Account and CD Interest Rates