A szemöldök formázása

A szemöldök formázása

Szemöldökcsipesz 233x300 A szemöldök formázásaA szemöldök divat folyamatosan változik, és ennek sajnos az a következménye, hogy nagyon sok elrontott, túlszedett, rossz formájú szemöldököt láthatunk. Kisebb praktikákkal viszont könnyen orvosolható a probléma, ha még nem túl késő. Ugyanis ha hosszútávon, folyamatosan szedjük a szemöldökünket, egy idő után már sajnos nem fogy úgy visszanőni, ahogy az ideális lenne, vagy rosszabb esetben már egyáltalán nem nő. Ez praktikus akkor, ha elégedettek vagyunk a szemöldökünk ívével, formájával, mivel akkor nem kell aggódnunk az oda nem illő szálak miatt. Ajánlott sminkes vagy kozmetikus szakemberre bízni az ideális szemöldökforma kialakítását, de ha bátrak vagyunk, mi is megpróbálhatjuk. Íme, néhány hasznos tanács a jobb eredmény érdekében.

Az ideális szemöldökforma

Az ideális szemöldök nem túl vékony, nem túl vastag, természetesnek hat, szépen ívelt. Elöl vastagabb és a vége felé vékonyodik. Könnyen megSzemöldökformázás A szemöldök formázásahatározható a szemöldök 3 pontja az alábbi módszerrel:

  1. Tartsunk egy ceruzát függőlegesen az orr mellé a szemzug irányába, és ahol metszi a szemöldököt, ott kell kezdődnie.
  2. Érintsük a ceruzáz az orr mellé átlós irányba úgy, hogy metssze a szem íriszének külső felét. Ahol találkozik a ceruza a szemöldökkel, ott kell lennie a csúcsának.
  3. Érintsük a ceruzát az orr mellé átlós irányba úgy, hogy metssze a szem sarkát.  Ahol érintkezik a szemöldökkel, ott kell lennie a szemöldök végének.

Előfordul, hogy a szemöldök túl hosszú szőrszálakból áll, és rakoncátlannak hat. A túllógó szálakból le lehet vágni kisollóval egy picit, hogy rendezettebbnek hasson, de vigyázzunk, jól nézzük meg mennyit vághatunk belőle, mert ha nagyon belelendülünk, előfordulhat, hogy hiányos lesz a szemöldök, és kis lyukak keletkeznek. Fésüljük felfelé a szemöldököt, és a kilógó szálakat vágjuk le, majd ismételjük meg úgy is, hogy lefele fésüljük a szőrt. Ezt mindenképpen szemöldökszedés előtt tegyük meg. Majd szemöldökcsipesszel alakítsuk ki a megfelelő formát. Vigyázzunk, a tetejéből csak annyit szedjünk, amennyit mindenképpen szükséges, különben lehet, hogy elveszíti az ívét, és lapossá válik. Soha nem lehet a szemöldökből olyasvalamit varázsolni, ami alapvetően ninSzemöldökzselé A szemöldök formázásacs meg benne. Van olyan szemöldök, amelyik természetesen hajlik, van, amelyik egyenes vonalban nő. Az egyenes vonalú szemöldököt nem igazán lehet íveltté tenni. A szemöldök színének körülbelül a haj színével megegyező színűnek kell lenni. Ha úgy érezzük nem elég erős, vagy kissé hiányos, szemöldökceruzával, vagy szemöldökporral át lehet színezni, ki lehet tölteni a lukacsos részeket. A porral természetesebb hatás érhető el egy ferdén vágott szemöldökecset segítségével. Csak a szálak közé beszínezünk egy kicsit, és ezzel természetes hatás érhető el.  Átlátszó szemöldökzselével fixálhatjuk is a szemöldököt, hogy ne álljanak a szálak össze-vissza.

Tippek:

  • Ha közel vagy távolülő a szemünk, a kedvezőbb optikai hatás elérése miatt előfordulhat hogy a szemöldökünk elejét kijjebb kell szedni, vagy beljebb kell kezdődnie.
  • Nagyobb, erősebb sminkeknél fontos a hangsúlyosabb szemöldök, ugyanis a szemöldök adja meg a keretet a szemnek
  • Ha ki szeretnénk tetováltatni a szemöldökünket, jól gondoljuk meg a megfelelő formát és színt, mert ugyan, ha olyat kozmetikai tetoválást választunk, akkor egy  idő után kikopik a bőrből, de sajnos ha nem tetszik nem lemosható
  • Vigyázzunk a túl erős szemöldökkel, mert túl karakteressé, keménnyé teheti az arcot
  • A gyantával szedett szemöldök hosszú távon nem túl jó, mert megnyújthatja a bőr

Képek forrása: google

A cikkek szerzői jogvédelem alatt állnak! Felhasználásuk kizárólag a tulajdonos hozzájárulásával engedélyezett forrás megjelölésével!

Szólj hozzá! , vagy vissza az oldal tetejére.

Hagyj üzenetet

Powered by WordPress | Best Cell Phone Plans | Thanks to Online Checking Account, High Yield Savings Account and CD Interest Rates