A smink eltávolítása

A smink eltávolítása

Rengeteg féle és fajta sminklemosóval találkozhatunk a boltokban, és igen nehéz eldönteni, hogy melyiket is vásároljuk meg, melyik a leghatékonyabb, melyikkel lehet a legkönnyebben lemosni a sminket. Ugyan nem csak lefekvés előtt szoktuk a sminket eltávolítani az arcunkról, de erre külön szeretném felhívni a figyelmet, hogy mielőtt aludni térünk, legyen bármilyen késő, a sminket mindenképpen távolítsuk el az arcunkról, ugyanis nem tesz jót a bőrnek ha sminkben alszunk,  korai öregedéshez vezethet, a szempillák megtörhetnek, a szem megduzzadhat.

sminklemosóNekem, személy szerint nem váltak be az olyan szemfesték, és sminklemosók, amik tejes állagúak. Némelyik kimondottan csípi a szemet, nagyon sokat kell belőle használni, hogy hatékony legyen, főleg ha egy alapozót is szeretnénk vele eltávolítani. Nem beszélve arról, hogy vattakorongból is nem kevés kell ahhoz, hogy az egész sminket le tudjuk vele mosni. Én inkább az arclemosó kendőket részesítem előnyben, és ajánlom mindenkinek. Ha valaki nem ismerné, akkor bármelyik drogériában találkozhat vele, kis négyzet alakú zacskó félébe van csomagolva, kb. 25 nedves kendőt találni benne, és praktikus csomagolásának köszönhetően visszazárható, így nem szárad ki. Egy kendő elég ahhoz, hogy az egész arcról letisztítsuk vele a sminket. Az alapozó, és a szempillaspirál is kiválóan eltávolítható vele. Rengeteg márkát próbáltam már ki ezekből a kendőkből, és nagy meglepetésemre az egyik legolcsóbb vált be a legjobban. Volt amelyik csípte a szemet, az arcot, volt amelyik allergiát okozott érzékenyebb bőr esetén, ezért ki kísérleteztem, melyik a legmegfelelőbb, és a Dm-ben kapható Balea nevű Dm márka vált be a legjobban.

Smink_eltavolitásaAzonban a vízálló szemfestékek, szempillaspirálok lemosásához csak a speciális vízálló sminklemosók jók, azok oldják fel a festéket, mással nem igazán lehet tökéletesen eltávolítani, mert csak darabkákban lemorzsolódik, de nem jön le teljesen.

Miután lemostuk a sminket, ajánlom, hogy mossuk meg az arcunkat, mert akkor a sminklemosó tejessége, krémessége, és az esetlegesen fent maradt smink is lejön az arcunkról. Utána javaslom, hogy használjunk arc tonikot,  mely ,ha nem akarjuk hogy szárítsa a bőrt, akkor alkohol mentes legyen, végül egy hidratáló krémmel krémezzük be az arcot. Így a sminklemosás után, már ápoltuk is a bőrünket.

Kép forrása: google

A cikkek szerzői jogvédelem alatt állnak! Felhasználásuk kizárólag a tulajdonos hozzájárulásával engedélyezett forrás megjelölésével!

Hagyj üzenetet

Powered by WordPress | Best Cell Phone Plans | Thanks to Online Checking Account, High Yield Savings Account and CD Interest Rates