Sminktanfolyam, sminkoktatás

Sminktanfolyam, sminkoktatás

Sajnos még mindig rengeteg levelet kapok, melyben csalódottan mesélitek el különböző sminkiskolás élményeiteket, tapasztalataitokat. Beszámoltok róla, hogy a befizetett összegért cserébe, nem megfelelő oktatást kaptatok, és amiket a tanfolyam előtt ígértek, az sokszor nem teljesül. Még mindig azt tanácsolom mindenkinek, hogy mielőtt eldöntitek, melyik sminkiskolát, sminktanfolyamot, sminkmestert választjátok, jól járjatok utána milyen lehetőségek vannak, hogy csökkentsétek az esélyét annak, hogy beleszaladtok  a rosszba. A sminkes szakma, nem egy olcsó szakma. Igenis időt, energiát, és pénzt kell áldozni az elején ahhoz, hogy valakiből jó szakember váljon. Nem érdemes csak azért egy olcsó tanfolyamot választani, mert az a legolcsóbb. Inkább gyűjtögessünk még, és tényleg a számunkra legszimpatikusabb helyet válasszuk ki, mert a tudás örökre szól. Érdemes utána járni ki az oktató, a végzett tanulóktól információt kérni, az összes kérdést feltenni, amire kíváncsiak vagyunk a beiratkozás előtt.

sminktanfolyamÉn a tanulóimnak azt tudom garantálni, hogy a maximális tudást amivel rendelkezem, azt gyakorlatban és elméletben is átadom. Számomra fontos, hogy aki nálam végez, az használható tudást szerezzen, amivel már el tud indulni. Több száz sminkes végez évente különböző sminkiskolákban, sminktanfolyamokon, nyilvánvalóan ennyi munka nincs. Ezáltal én sem tudok biztosítani a tanulóimnak fix munkát, ahogy több sminkiskola ígéri, de ott segítem őket, ahol tudom. A legtöbb tanulómmal tartom a kapcsolatot, követem munkásságukat, és jóleső érzés, hogy felhívnak, ha valamiben nem biztosak, kérdésük van, vagy tanácsra van szükségük.

60 órás kiscsoportos sminktanfolyam

Nálam egy sminktanfolyam maximum 4 fővel indul. Ezáltal mindenkire oda tudok figyelni, minden egyes tanulómnak külön megmutatom az adott óra anyagát. A modelleket én biztosítom, minden órára más-más lányt hívok, hogy a tanulók minél több arc, szem, szájformát lássanak, betekintést nyerjenek, hogy kinek mi áll jól, és mi nem. Nagyon fontosnak tartom az elméleti részt is, hogy ne csak azt tudjuk, hogy mit hova kell tenni, hanem azt is, hogy miért.
Elméleti órán kitérünk a bőrtípusokra, az anyagok használatára, szemformákra, szájformákra, melyiket hogy kell festeni, korok sminkjeire, sminkeszközök típusaira stb. Illetve megosztom veletek saját tapasztalataimat, praktikáimat.
A gyakorlati órák egymásra épülnek, folyamatos gyakorlással. Az alap sminkektől egészen az extrémebb sminkekig mindent átveszünk.  A fantázia sminkek világában a 60 órás tanfolyam alatt nem merülünk el, de külön 18 órás képzés keretén belül részt lehet rajta venni, ha valakit érdekelnek az extrémebb, látványosabb sminkek is.
A 60 órás sminktanfolyam gyakorlati részén vesszük a natúr sminket, nappali sminket, alkalmi sminkeket, ide értve akár egy báli sminket, vagy menyasszonyi sminket, színesebb party sminkeket, különböző sminkformákat. Tanuljuk a füstös szemsminket (smokey eye) , kőrsatírt, tusvonalat, mélyítővonalas sminkek különböző fajtáit,melyek fotózáson is megállják a helyüket, extrémebb nagyobb sminkeket,  műszempillák felhelyezését, selyemfény és csillámhasználatot stb.
A 60 órás tanfolyam 20 alkalom. Azaz 1 alkalom 3 óra. Véleményem és tapasztalataim szerint ennyi az az idő, amit a tanuló 1 alkalommal maximum figyelni tud, utána már fárad, és nem lesz hatékony a tanulás. A tanfolyamok heti 1 vagy 2 alkalommal mennek. Így a 60 órás sminktanfolyam, ha heti 1 alkalommal fut, akkor 5 hónapig, ha heti 2 alkalommal, akkor 2,5 hónapig tart.
A sminktanfolyamon az anyagokat én biztosítom. Amennyiben valaki szeretne az oktatás ideje alatt kezdő készletet vásárolni, tudok segíteni, tanácsot adni, hogy mit érdemes megvenni, és mit nem. Bizonyos sminkboltokba kedvezményes kártyával rendelkezem, így kedvezőbb áron is hozzájuthatsz egyes termékekhez.
Minden tanuló saját ecsetkészletet kap a tanfolyam indulásakor. 12 db ecsetet tartalmaz, plusz egy púderpuffnit és egy alapozó szivacsot. Az ecsetkészletet én válogattam össze, mely olyan ecseteket tartalmaz, melyek nekem a legjobban beváltak, és kiválóan lehet velük dolgozni.  Valamint az ecsetkészlet mellé jár egy soros szempilla, és egy tincses pilla csomag, mely szükséges a tanfolyamhoz, illetve egy fekete és barna szemceruza.
A tanfolyam elvégzése után, sikeres vizsga esetén a tanuló a Munkaügyi Központ által elismert és jóváhagyott regisztrációs számmal ellátott oklevelet kap. Mivel a sminkes szakma nincs elismerve Magyarországon, így nincs központi vizsga sem. A tanulók nálam vizsgáznak, a leadott elméleti és gyakorlati anyagból.

Bármilyen további kérdésed lenne a sminktanfolyamról, a reti.dora@divatsmink.hu e-mail címen tedd fel bátran, szívesen válaszolok.

23 Hozzászólás: “Sminktanfolyam, sminkoktatás”

 1. Horváth Eszter szerint:

  Kedves Dóra,

  szeretném megkérdezni, hogy a 60órás sminktanfolyam mennyibe kerülne.
  Nagyon tetszett a leírásod :)

  Köszönöm szépen!
  Üdv, Eszter

 2. Réti Dóra szerint:

  Kedves Eszter!

  A megadott mail címre küldtem neked részletes tájékoztatást a sminktanfolyamokról :) Köszönöm: Dóri

 3. Juhász Edina szerint:

  Kedves Dóra!

  Érdeklődni szeretnék,hogy mennyibe kerül a 60 órás sminktanfolyam!?
  Nagyon tetszik a weboldalad,gratulálok hozzá! :)

  Szép napot!

  Edina

 4. Varga-Ferencz Ágnes szerint:

  Kedves Dóri!

  Kozmetikusként dolgozok de sajnos nem vagyok a sminkelésemmel megelégedve:(…szeretnék fejlődni hogy bármikor bárkit ki tudjak sminkelni úgy hogy én is meg legyek magammal elégedve.
  Gondolom a 60 órás sminkoktatást ajánlod.:)
  Amire kíváncsi lennék hogy az ilyen jellegű tanfolyamokban mik vannak benne illetve mennyibe kerül?

  Köszönettel:
  Varga-Ferencz Ágnes

 5. Réti Dóra szerint:

  Kedves Ágnes!
  Köszönöm érdeklődésed, a megadott mail címedre részletes tájékoztatást küldtem a 60 órás sminktanfolyamról :) Dóri

 6. Réti Dóra szerint:

  Kedves Erika!

  A mail címedre neked is elküldtem minden információt a sminkes tanfolyamokról :) Köszönöm hogy írtál! Dóri

 7. Varga Tünde szerint:

  Kedves Dóra!

  Érdeklődni szeretnék,hogy mennyibe kerül a 60 órás sminktanfolyam?

 8. Deák Alexandra szerint:

  Kedves Dóra!

  Érdeklődnék, hogy mennyibe kerül a 60 órás smink tanfolyam.

  Üdvözlettel:
  Deák Alexandra

 9. Réti Dóra szerint:

  Kedves Alexandra és Tünde !
  E-mailen elküldtem a részletes tájékoztatást a sminktanfolyamokról, köszönöm, hogy írtatok :)

 10. Lukács Szabina szerint:

  Kedves Dóra!

  Érdekelne a tanfolyam ára (60órás)
  köszi

 11. Gyurisa Georgina szerint:

  Szia Dóra!

  Érdeklődöm a 60 órás smink tanfolyam ára után?
  Köszi.
  G

 12. Réti Dóra szerint:

  Szió! Elküldtem a megadott email címre a sminktanfolyamokról a részletes tájékoztatást :) Köszönöm: Dóri

 13. Haragó Andrea szerint:

  Kedves Dóri! Érdekelne hogy mennyibe kerül a tanfolyam és hogy szeptemberi kezdéssel indul-e. Köszönöm. Andi

 14. Cserhalmi Lylla szerint:

  Kedves Dóra! Érdekelne hogy mennyibe kerül a tanfolyam, s hogy októberben indul e.
  Válaszod előre is köszönöm! :)

 15. Piroth Diana szerint:

  Érdeklődni szeretnék,hogy mennyibe kerül a 60 órás sminktanfolyam!?
  köszönöm!

 16. Réti Dóra szerint:

  Szió! Köszönöm, hogy írtál. A választ a megadott mail címedre el is küldtem :)

 17. Csöpi szerint:

  Kedves Dori! A tanfolyam ara erdekelne engem is.
  Kellemes unnepeket!
  Csopi

 18. Nagy Anetta szerint:

  Kedves Dóra!
  Én is szeretnék tájékoztatást kapni a 60 órás tanfolyamról. Köszönöm!

 19. Fanny Walkshöfer szerint:

  Szia :)
  A 60 órás sminktanfolyamod érdekelne. Tudnál nekem róla egy részletesebb leírást küldeni, illetve ennek az anyagi vonzatát?
  Előre is köszönöm!

 20. böröczné wittmann alexandra szerint:

  Kedves Dóra

  szeretnék érdeklődni menyibe kerül a 60 órás tanfolyam köszönöm

 21. Réti Dóra szerint:

  Kedves Érdeklődők!

  Küldtem a választ a megadott mail címekre. Szeretnélek titeket kérni, hogy inkább a reti.dora@divatsmink.hu mail címen érdeklődjetek, mert itt sokszor elkeveredik a levél, vagy csak későn veszem észre. Mailen pár napon belül megy a válasz :) Köszönöm! Dóri

 22. Kun Renáta szerint:

  Kedves Dóra!Szeretnék érdeklődni menyibe kerül a 60 órás tanfolyam köszönöm.

 23. Réti Dóra szerint:

  Kedves érdeklődők!
  Köszönöm, a sok hozzászólást. :) Szeretnélek megkérni titeket, inkább a reti.dora@divatsmink.hu mail címen érdeklődjetek tanfolyamokkal kapcsolatban, mert itt sokszor a sok spam között elkeveredik a leveletek, és vagy egyáltalán nem tudok válaszolni, vagy csak késve. Köszönöm a megértéseteket :) Dóri

Hagyj üzenetet

Powered by WordPress | Best Cell Phone Plans | Thanks to Online Checking Account, High Yield Savings Account and CD Interest Rates