Tanulók véleménye :)

Tanulók véleménye :)

Íme pár tanulóm véleménye az általam tartott sminkoktatásról, vágatlanul :)

Molnár Tímea:

” Sminktanfolyamot választani számomra nagyon egyszerű döntés volt, mivel előbb ismerkedtem meg Dórival személyesen, mint eldöntöttem volna, hogy belevágok ebbe a kalandba. Szakmai elhivatottsága, profizmusa, agilis természete és nem utolsó sorban gyönyörű munkái olyan magasra tették előttem a lécet, hogy nem is volt kérdés: tőle szeretnék tanulni.

A sminktanfolyam nem okozott számomra csalódást, nagyon oldott, kellemes hangulatban telt. A jól felépített tananyag lépésről lépésre segített elsajátítani a különböző nehézségű technikákat, soha se kellett olyasmit csinálnom, amire nem éreztem magam felkészültnek. Nagyon pozitív élmény volt, hogy Dóri limitált létszámmal dolgozott, és mindvégig aktívan részt vett a tanításban. Mindenkire külön odafigyelt, segített és magyarázott ahol csak szükséges volt. A tanfolyam ideje alatt minden alkalommal más modellel gyakorolhattam, többféle technikát és alapanyagot kipróbálhattam. Külön öröm volt, hogy Dóri a tanfolyam végén sem hagyott magunkra minket, segített egy kezdőkészlet összeállításában, tanácsokat adott, illetve azóta is bátran fordulhatok hozzá szakmai kérdésekkel akár egy problémás esetről, akár versenyfelkészülésről van szó.

Véleményem szerint a sminktanfolyam megfelelő alapokat adott számomra ahhoz, hogy akár önálló munkát is elvállaljak és egyben meg is mutatta, merre fejlődhetek tovább. Dóri számomra hiteles, szakmailag felkészült és lelkiismeretes tanár, akitől remélem még sokáig tanulhatok.

Timi azóta már elvégezte nálam a fantázia tanfolyamot, és 2 hét múlva már csak a képzelete szabhat határokat a sminkszakkör továbbképzésen :)

Paál Gina:

” Sok sminkiskola ajánlatát végigböngésztem, párnál érdeklődtem is a tanfolyamuk iránt, de nem tudtak meggyőzni, valahogy mindig ódzkodtam belevágni a sminktanulásba. Egy véletlen folytán találtam rád a facebookon, végiglapoztam a képeid, és tudtam, hogy ha sminkelést akarok tanulni, akkor nálad akarom megtanulni, annyira megtetszettek a munkáid.

Gyorsan végigböngésztem a weboldalad, és mikor megláttam, hogy sminkoktatással is foglalkozol, egyből jelentkeztem is nálad. És egy percig nem bántam meg.

Tetszett a tanfolyam baráti légköre, hogy nemcsak rengeteget tanultunk nálad, de közben jól is érezhettük magunkat. Külön örültem annak is, hogy a kiscsoportos foglalkozás miatt tényleg mindenkivel külön-külön tudtál foglalkozni, és az, hogy az elméletben megtanult bőr-, arc-, szem- és szájtípusokat a gyakorlatban is láthattuk a sokféle modellnek köszönhetően, már csak hab volt a tortán. :)

Most próbálom végiggondolni, hogy volt-e bármi olyan dolog, ami nem tetszett, vagy ami ellenérzést váltott volna ki belőlem, de őszintén mondhatom, nem volt ilyen. Maradéktalanul elégedett vagyok mind az elméleti, mind a gyakorlati tudással, amit kaptam.
És azt meg külön köszönöm, hogy azután sem engeded el a kezem, hogy végeztem nálad. :) Ha még egyszer végig kéne csinálnom, még egyszer téged választanálak! ”

Gina a tanfolyam ideje alatt nagyon ügyes volt, precíz, pontos, és mégis gyors. Jelenleg kislányával van a legtöbbet elfoglalva, de remélem a közeljövőben még találkozunk :)

Őszi – Gódor Andrea:

” Régóta vágytam rá, hogy elvégezhessek egy sminkes képzést. A Dórihoz vezető út hosszú volt, ellenben mondhatni, teljesen egyenes :).
Közhelyesen hangzik, de nagyon igaz, hogy az élet jó rendező. Nagyon örülök, hogy anno csak az ő időpontjait tudtam összeegyeztetni az életemmel.
A legjobb helyre kerültem! :)
A tanfolyam vidám hangulatban telt, mindig kíváncsian vártam a következő órát és hogy mit tanulunk majd. A kedves pillanatok mellé kaptam egy nagyon erős bázist, amivel bárhol megállom a helyem.
Precíz, figyelmes, segítőkész, türelmes és őszinte. Számomra ez elengedhetetlen a fejlődéshez.
Nagyon jól éreztem magam és bármikor újra részt vennék rajta.
Dóri szakértelmére, segítségére a mai napig számíthatok és úgy gondolom nagyon jó alapot kaptam, hogy a szakmában boldogulni tudjak! :)

Andi jelenleg külföldön él a családjával, de remélem egyszer újra itthon találom majd,mert nagyon ügyes kezű tanuló volt, és remek személyiség :) Munkáit megtekinthetitek a Tanulóim munkái menüpontban.

Hlatky Ági:

” Engem már régóta érdekelt a sminkelés, de úgy voltam vele, hogy ez is mint minden hobbi egy drága költségvetésű dolog, így halogattam. Végül kiderült, hogy előbbi tanfolyamaim többre jöttek ki, mint ez. Sokat kerestem a sminkes tanfolyamokat hirdető oldalak között, de Dórié volt az egyetlen, ahol tényleg láttam színes és extrém sminkeket egyaránt, pont olyan ízlésvilággal, ahogyan azt én szeretem, így írtam neki e-mailt, amire gyorsan és összeszedetten válaszolt, meggyőzött, hogy hozzá menjek és nem is bántam meg azóta sem! A sminktanfolyam ára elég húzós volt, főleg úgy, hogy én Somogy megye egy kis településéről utazgattam fel hétvégente és egy nap csak egy alkalmat adott (3 órát). Később kiderült, hogy ez így volt jó! Utólag viszont tudom, hogy ez az ár nem volt sok, sőt alul volt árazva! No és ne felejtsük el, hogy egyedül tanulhattam tőle azokon az alkalmakon, így csak velem foglalkozott, tudta az összes hibámat és megpróbálta kikorrigálni azokat.
Ő hívta mindig a modelleket, ami azért volt jó, mert kezdőként nem egyből korrigálással kellett kezdeni, de később ezt is profin elmagyarázta, megtanította.
Szépen lassan elkezdtük tanulni az alapozást, sosem volt mindegy semmi, az se hogy merről merre, mit mi után csináljunk, de ez így volt jó és megjegyezhető, bár azóta én változtattam a folyamat menetén.
Nem sajnálta az információt, minden tudását átadta. Minden ember azt hiszi, hogy könnyű sminkelni, de ez nem így van. A pirosítás tűnt a legegyszerűbbnek, persze naiv voltam ennél az esetnél is, de idővel ez is sikerült. Mint minden tanulónak a legnehezebb a matt fekete körsatír volt, meg a piros száj, de Dóri pontosan magyarázott, csak gyakorolni kellett. A satírozás maga rettentően sok gyakorlást és odafigyelést igényelt számomra, néha nem értettem, hogyan tudta kijavítani a hibáimat, miért más neki két vonás satírozása, mint nekem, itt voltak nehézségek, ezek megértésében, de ez valószínű az én hibám volt. Akkoriban még egy tanfolyamba tartozott az extrém smink is és a mélyítő vonal volt itt a legnehezebb, no meg továbbra is a satírozás. Volt egy smink, amit újságból csináltam meg, akkor nem, de azóta rájöttem hogy készült, ez gyakorlás kérdése. Szerintem ezt a részt benne kéne hagyni a tananyagba, hogy később ha ránéz egy sminkre valaki tudja, hogy az hogyan készült. A tananyagba bővebben beleépíteném valahogy a színelméletet, mert számomra ez sok évbe telt és mai napig tanulom, hogy milyen szín mivel alkot jó párost.
A tanfolyam végére barátok is lettünk, jókat beszélgettünk, a tanfolyamok jó hangulatban teltek. Sokat tanultam, ha újra kezdhetném sem máshoz mennék.
A mai napig bármilyen kérdést feltehetek számára, nem félti az idejét és a tudását – ami a magyar oktatók nagy hiányossága – Dóri hozzáállása jó és követendő példa. Azóta rengeteget fejlődött, sok versenyt is nyert, melyet megérdemelt, példaképpé vált számomra és tanfolyam ügyileg csak Őt ajánlom. ”

Ági az első tanulóim közé tartozott, talán már 5 év is eltelt azóta, hogy nálam járt :) Akkoriban még csak páran kerestek fel, hogy nálam szeretnének tanulni, nem is nagyon hirdettem komplett képzéseket. Már akkor is igyekeztem a meglévő tudásomat nem sajnálni, és átadni annak, aki engem választott. Természetesen azóta rengeteg idő eltelt, sokat tanultam én is, sokat finomítottam a tananyagon, igyekeztem bővíteni, az esetleges hiányosságokat pótolni, és úgy összeállítani, hogy olyan tudást adjon, amivel már el lehet indulni. Szóval ezúton is köszi Ági, hogy anno engem választottál, és ugyan még nem akkora rutinnal mint most, de oktathattalak.  Remélem még találkozunk, és új technikákkal és tanácsokkal láthatlak el :)

Haszeg Janó:

Évek óta vállalok fotózásokra, esküvőkre, rendezvényekre sminkelést. Úgy éreztem, hogy amit csinálok az kielégít és kielégítő, de Réti Dóra volt az aki feltette az i-re a pontot, illetve a tanfolyam elvégzése után egy kis gyakorlással megnyílhat előttem a sminkversenyek világa is. Nagyon nagy hálával tartozom Dórinak és amikor csak tart újabb, következő szintű tanfolyamot, egy helyet biztos fenntartatok magamnak :)))) KÖSZÖNÖM KÖSZÖNÖM!
A legprofibb!!! Mindenkinek szívből ajánlom, a közös munka feeling-jért és a szakmai tudás elsajátításának céljából is :)))

Janót évek óta ismertem mielőtt elkezdett nálam tanulni. Rengetek közös munkánk volt anno, sok csapatversenyen indultunk együtt, ugyanis Janó fodrász, és nem is akármilyen :) Nagyon kreatív, iszonyat jó ötletei vannak, így egy másodpercig sem kételkedtem abban, hogy ez a sminkelésben nem így lesz. Biztos vagyok benne, hogy versenyeken találkozhattok majd vele :)

5 Hozzászólás: “Tanulók véleménye :)”

 1. Lovâsz Szilvia szerint:

  Kedves Dóra!

  Szeretnék érdeklődni hogy a 60 óràs sminktanfolyam mennyibe kerül?

  Üdvözlettel:

  Szilvi :)

 2. Réti Dóra szerint:

  Kedves Szilvi!

  A mail címedre elküldtem az információkat a tanfolyamról :) Köszönöm megkeresésed!

 3. Betti szerint:

  Kedves Dóra!

  Érdeklődni szeretnék a 60órás sminktanfolyam áráról illetve arról,h Pécsen ma mekkora igény van erre a szakmára, érdemes-e hivatásként gondolkodni a sminkelésben? :)

  Üdvözlettel:
  Betti

 4. Papp Vivien szerint:

  Kedves Dóra!
  Érdeklődni szeretnék, hogy a 60 órás sminktanfolyam mennyibe kerül?
  Üdvözlettel:
  Vivien :)

 5. Réti Dóra szerint:

  Kedves érdeklődők!
  Köszönöm, a sok hozzászólást. :) Szeretnélek megkérni titeket, inkább a reti.dora@divatsmink.hu mail címen érdeklődjetek tanfolyamokkal kapcsolatban, mert itt sokszor a sok spam között elkeveredik a leveletek, és vagy egyáltalán nem tudok válaszolni, vagy csak késve. Köszönöm a megértéseteket :) Dóri

Hagyj üzenetet

Powered by WordPress | Best Cell Phone Plans | Thanks to Online Checking Account, High Yield Savings Account and CD Interest Rates