Sminktanfolyamok, sminkiskolák – érdemes tájékozódni

Sminktanfolyamok, sminkiskolák -  érdemes tájékozódni

Továbbra is rengeteg e-mailt kapok olyan kérdésekkel, mint például mennyire lehet elhelyezkedni a sminkes szakmában, illetve még mindig sok az elkeseredett levél azzal kapcsolatban is, hogy pénzkidobásnak érzik az eddig elvégzett tanfolyamot, és szeretnének jönni továbbképzésre.
Még mindig azt tudom tanácsolni a sminktanfolyamot keresgélőknek, hogy mielőtt bárhova is beiratkoznának, ne az ár alapján döntsenek, hanem hogy az árban mi van benne, milyen referenciái vannak az oktatónak, milyen képanyaggal rendelkezik, milyen a végzett tanulók véleménye, és mik a visszajelzések. Ha beiratkozunk egy olyan helyre, ahol az oktatóról semmit nem tudunk, nem találunk róla semmit a neten, nem tudunk magunk meggyőződni az ígért feltételekről csak elhisszük a leírt szép szavakat, akkor könnyen csalódás lehet a vége. Nagyon el vagyok keseredve, amikor valaki hozzám jön továbbképzésre, már kifizetett százezreket más sminkiskolában, kiváló eredménnyel levizsgázott, és mégis ahelyett hogy tovább tudná fejleszteni a meglévő tudását, az alapoktól kell kezdeni az egészet, mert a meglévő tudására nem tudunk építkezni, mert semmire nem elég, vagy ami még rosszabb, berögzült a rossz is. Az én sminktanfolyamaim átlag áron vannak. Persze olcsóbbat nem nehéz találni. De a minőségi képzéseknek ára van. Természetesen itt is igaz, hogy nem minden esetben garancia a jó minőségre az, ha egy tanfolyam drága. Én csak azt tudom garantálni, hogy az én képzéseimen a maximális tudásomat átadom a tanulóknak. Rengeteg arcot, szemformát láthatnak a tanulók modelljeimnek köszönhetően, ezáltal nem kell mindig magukkal hozni valakit az órára, én biztosítom a modelleket. Professzionális minőségi termékekkel dolgozunk az oktatás alatt, 3-4 fővel futnak a csoportjaim a kellő hatékonyság érdekében, mindig lépésről lépésre megmutatva az adott óra anyagát. Segítem a tanulóimat ott, ahol tudom. Az alaptanfolyamokon szerzett tudás is  már elég ahhoz, hogy valaki el tudjon kezdeni a szakmában dolgozni. De a többi a tanulón múlik. Mennyire kitartó, mennyire elszánt, mennyire akarja. Mennyit gyakorol, mennyit tesz azért, hogy ebben a szakmában helye legyen. Továbbképzi e magát. Kell a szakma iránti alázat, tisztelet. A munka nem hullik az ölünkbe, nekünk kell tenni érte, de ha valaki igazán akarja, és ez az álma, akkor igenis sikerülhet :)

Dóri

2 Hozzászólás: “Sminktanfolyamok, sminkiskolák – érdemes tájékozódni”

 1. Bodrogi Tímea szerint:

  Kedves Dóra!

  Aziránt érdeklődnék, hogy a smink tanfolyamok helyileg hol vannak?
  Van-e még olyan alap smink tanfolyami hely, ami hétköznap délelőtt van?
  Ha most nincs, mikor indul következő ilyen!

  Köszönettel:

  Bodrogi Tímea

 2. Réti Dóra szerint:

  Kedves Tímea!

  A mail címedre küldtem a részletes tájékoztatót a sminktanfolyamokról :) Köszönöm: Dóri

Hagyj üzenetet

Powered by WordPress | Best Cell Phone Plans | Thanks to Online Checking Account, High Yield Savings Account and CD Interest Rates