Sminkes ecsetek

Sminkes ecsetek

Rengeteg féle és fajta sminkecset létezik, így nem egyszerű a megfelelő eszköz kiválasztása. Ha valakinek még nincs ecset készlete, de szeretne szert tenni néhány darabra, kimondottan nehéz kiigazodni azon, melyik ecset, mire is való. Ehhez szeretnék most egy kis segítséget nyújtani. Kizárólag szőrből készült ecsetekkel lehet szépen dolgozni, ami lehet nyest, mókus, kecskeszőr. A műanyag, műszőr ecsetek  feje sokszor seprűs végű, nem lehet vele szépen árnyékolni, satírozni. Léteznek úgynevezett toray-ból (műszál) készült ecsetek, melyek a vizes állagú, krémes állagú sminkek felvitelére alkalmas, mint pl. alapozó, testfesték stb. A sminkes ecsetek használta nem szentírás, úgy használjuk őket, ahogy nekünk a legjobban bevált.

Ecsetek:

(számok alapján megtalálhatóak a képen, a képre kattintva nagyban megtekinthető)

Sminkes ecsetek

Púder ecset: (szám: 01-02) A legnagyobb fejű ecset, a púdert tudjuk vele felvinni vékonyabb rétegben, illetve a felesleget lesöprögetni.

Pirosító ecset: (szám: 03-07) Az arcpírt tudjuk vele felvinni az arccsontra. Hasonló a púder ecsethez, csak kisebb a feje. Létezik belőle kisebb fejű is (szám:06-07), ezekkel árnyékolást is lehet végezni az arcon, illetve ferdén vágott (szám:03S).

Szemhéjfestő ecsetek: (szám: 08-13) A szemhéjon tudunk vele satírozni, árnyékolni, a szemhéjport felvinni. Ezekből is létezik ferdén vágott (szám: 32, 10S) illetve úgynevezett macskanyelv formájú (szám: 08F-09, 11-13).

Satír ecsetek: ( szám: 14-16, 18, 20, 22-27) A színek összesatírozására, illetve a szempillasor árnyékolására használjuk. Közvetlen a szempillasor alatt lehet vele dolgozni, porral könnyen kontúrozható vele a szem, és nem lesz túl éles. Kis fejű ecsetek, van, aminek egyenesre van vágva a vége (szám: 24-27)

Szemöldök ecset: (szám: 17) A szemöldök kontúrozására szolgál, porral könnyen a szálak közé lehet vele dolgozni, és természetes hatást kelt.

Tű vagy tus ecset: (szám: 28-30) Tusvonal húzására használjuk, illetve éles kontúrok rajzolására. Nagyon vékony, és hegyes ecset.

Kúp ecset: (szám: 33-34, 52-53) A szemhéjránc (a szemöldök és a szempillasor közötti távolságot kb. felezi) árnyékolását megkönnyíti. Nyitott szemnél az ecsetet a szemhéjrácba illesztve könnyen tudjuk árnyékolni.

Satírgumi: (szám: 35) A ceruzát könnyen el tudjuk vele satírozni, szemceruzák végén is gyakran megtalálható.

Kontúr ecsetek: (szám: 36-39) Élesebb vonalak húzására alkalmazzuk, akár a szemen, akár a szsminkes_ecsetekájon.

Szempillakefe: (szám: 42) A felesleges szempillaspirált tudjuk eltávolítani vele, illetve a szemöldököt kifésülni.

Applikátor: (szám: 43-44) A szemhéjra tudjuk töményebben felvinni vele a szemhéjfestéket. Szivacsos a feje, létezik belőle cserélhető fejű is.

Szemöldök kefe: (szám: 45) A szemöldököt tudjuk kifésülni, formára igazítani, illetve a felesleges szempillaspirált eltávolítani.

Rúzs ecset: (szám: 23) A rúzs illetve szájfény felvitelét könnyíti meg.

Legyező ecset: (szám: 40-41): A felesleges, illetve lepergett festéket tudjuk eltávolítani vele az arcról.

Alapozó ecset: (szám: 46, 49-51) Az alapozót tudjuk vele felvinni. Ezek nem szőr, hanem toray (műszál) ecsetek.  A (49-51 számú) ecsetekkel csak a folyékony, illetve zsíros alapú alapozókat tudjuk felvinni, a túl tömény, vizes alapúakat nem.

Korrektor ecset: (szám: 47-48) A korrektor felvitelére használjuk legfőképpen a szem környékén. Hasonló az alapozó ecsethez, csak kisebb a feje.

Testfestő ecsetek: (body painting brushes) Testfestésre alkalmas ecsetek, formáját aszerint választjuk ki, milyen mintát szeretnénk festeni. Szintén toray-ból (műszál) vannak, ugyanis itt különösen fontos, hogy ne szívja meg magát az ecset.

Alapozó szivacs: Az alapozót tudjuk vele felvinni az arcra. A hagyományos alapozó szivacs a háromszög formájú, de vannak vastagabb kőr alakú szivacsok illetve hosszúkás laposabb töményebb szivacsok is. Mindig nedvesen kell használni, mert úgy könnyebben, és szebben el lehet dolgozni az alapozót.

Púder puffni: A púdert tudjuk vele töményebb rétegben felvinni az arcra.

A sminkes ecseteket néha ki kell mosni. Az ecsetek tisztításáról bővebben ITT olvashatsz.

Kép forrása: google

A cikkek szerzői jogvédelem alatt állnak! Felhasználásuk kizárólag a tulajdonos hozzájárulásával engedélyezett forrás megjelölésével!

Szólj hozzá! , vagy vissza az oldal tetejére.

2 Hozzászólás: “Sminkes ecsetek”

 1. Hadnagy Erik szerint:

  Szep jo napot!
  Megszeretnem kerdezni ,honnan tudnek rendelni jo minosegu mokus szorbol keszult sminkecset szettetet?!
  Eloreis koszonom.

 2. Réti Dóra szerint:

  Szió!

  Ha nem túl drága, de jó sminkes ecseteket szeretnél, akkor én a Bősz ecsetet tudom ajánlani. A google-ba beírva megtalálod. De nem tudom, hogy az ecseteiknél fel van e tüntetve melyik milyen szőrből van. Lehet köztük mókus, kecske, nyest póni stb…

Hagyj üzenetet

Powered by WordPress | Best Cell Phone Plans | Thanks to Online Checking Account, High Yield Savings Account and CD Interest Rates